INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разширяването на пътя Варна-Добрич не е включено в плана на АПИ

Разширяването на пътя Варна-Добрич не е включено в плана на Агенция „Пътна инфраструктура” за тази година. Това съобщи регионалният министър Гроздан Караджов, в отговор на въпрос от народния представител от Добрич Мая Димитрова. В предаването „Позиция” на Радио Варна Димитрова подчерта, че пътят е много натоварен, а стотиците ТИР-ове често създават проблеми с движението.

„През последните три години по пътя Варна-Добрич, средно на ден, преминават по 8 хиляди автомобила. От тях хиляда са тежкотоварни“, каза депутатът от БСП.

Мая Димитрова съобщи, че депутатите от Добрич няма да се откажат от настояването си пътя да стане четирилентов и изрази надежда, че това искане ще бъде подкрепено и от варненските им колеги. Тя напомни, че пътят е важен за хиляди хора в няколко общини.

През тази седмица бе организирана срещу между народните представители от Добрич с кметове на градовете в областта, на която бе решено да работят съвместно за разширяването на пътя.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 22.01.2022 г. 20:10 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x