INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разпускат още мерките у нас: Разрешават туризма, пускат и футболното първенство

Общо случаите за последните 24 часа са 51 на брой. Случаите на заразени у нас вече са 1829. Сериозен проблем остава „вносът“ на вирус от чужбина.

Според здравните власти, много от пристигащите в България се опитват да прикрият здравословните си проблеми по всякакъв начин. Някои от тях пият високи дози лекарства, свалящи температурата и намаляващи останалите симптоми.

Голяма част от доказаните новозаразени са именно на хора, пристигнали в България от чужбина. Повечто от тях са сезонни работници в много от страните в Западна Европа. Именно с няколко полета от Амстердам пристигнаха българи, носители на заразата.

Въпреки негативната статистика и увеличаващите се случаи на заразени с Covid-19 у нас, мерките се разпускат. Днес стана ясно, че от другата седмица туризмът в страната ни ще е отново разрешен, а футболното ни първенство ще рестартира в началото на юни.

Броят на медцинските работници, заразени с Covid-19 вече е 192. През днешния ден има два нови смъртни случая, а нови 24 са излекувани.


Публикувано на 07.05.2020 г. 20:04 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: