INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разкриха схема за измами с ДДС при внос на коли от Германия

Специализираната прокуратура участва в международна операция по разследване на италианските власти, при която е неутрализирана организирана престъпна група за измами с внос на нови и употребявани автомобили от Германия.

Към момента има общо 60 заподозрени за измами за избягване плащане на ДДС за най-малко 6,3 милиона евро. Над 200 автомобила са били регистрирани с фалшиви документи в Италия и са продавани на цени под пазарните. По време на операцията е иззето имущество за близо 2 милиона евро на основния заподозрян за измамите. Автомобилите са продадени на италиански клиенти, които се възползвали от по-ниски цени поради по-ниските данъчни ставки върху германските превозни средства.

Измамите са извършени чрез използване на фалшифицирани фактури и търговия чрез въртележка от фирми, създадени за тази цел. Под претекст, че автомобилите се продават в други държави-членки на ЕС, се избягвало плащането на ДДС. За регистрация на автомобилите са използвани фалшифицирани документи.

Разследването на схемата е започнато от Финансовата гвардия на гр. Пескара в Италия под надзора на прокуратурата на града. Издадени са европейски заповеди за разследване за изпълнение в България, Чехия и Германия.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 08.07.2021 г. 16:29 ч.

Източник: 24chasa

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x