INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разкриха лаборатория за 1200 растения марихуана в Пазарджик

Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита, днес, 19 февруари 2021 г., при полицейска акция на служители на ОД на МВР – Пазарджик.

Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзора на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това съобщиха на брифинг Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив и старши комисар Ивайло Тишев, директор на ОД на МВР – Пазарджик. Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.

При полицейската акция на първия етаж на сградата е била открита „ферма“ с устройства за добив на криптовалута, а впоследствие и таен вход, замаскиран като врата – закачалка, който водел към таванското помещение. Там е била намерена изключително добре оборудвана в технологично отношение наркооранжерия за отглеждане на канабис и последваща обработка на вече готовия продукт.

Всичко било оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветление, платформи за сушене, течни торове, саксии и инструменти за обработка. Общото количество на откритите растения в начален и напреднал стадии на развитие е близо 1200 броя. В една от стаите са намерени чували с общо 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били подготвени за дистрибуция.

Задържан е Д.К., на 24 г, за срок от 24 часа. Установено е, че той е управител на фирмата, която е наемател на помещенията в базата. Според разследващите изградената „ферма“ за добив на криптовалута е служила като параван за истинската дейност, свързана с отглеждане и обработка на дрога.

По случая в Окръжна прокуратура-Пазарджик е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и производство, както и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Д.К. ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването и в момента продължават.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.02.2021 г. 20:46 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x