INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Републиканци за България разкриха опит на кмета на Ямбол да даде земя на съмнителна фирма

Опит за задкулисни игри на кмета Валентин Ревански разкриха от ръководството на „Републиканци за България” – Ямбол. В позиция и във видеоканала Youtube те осветиха нагласена сделка с фотоволтаична фирма, която ще ощети общината.

На 28 януари тази година Общинският съвет в Ямбол е приел направено от кмета Ревански предложение за сключване на договор за проучвателни дейности на територията на общината с фирма „Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД. Б. Идеята е терени, които са собственост на общината, да се превърнат в голям фотоволтаичен парк.

Експерти на „Републиканци на България” откриват доста нередности в предлаганата сделка. Оказва се, че, че дружеството няма реално никаква дейност, а целта е заблуда на гражданите. Крайната цел вероятно е лансираната от кмета фирма да придобие без търг и конкурс 660 декара общински терени.

„Ренюъбъл Енерджи Инвест“ ООД е представена от кмета като дъщерна компания на група Copenhagen Green Energy A/S, регистрирана в Дания. ООД-то е със седалище Бургас. Твърди се, че дружеството е регистрирано в България, с цел развитие на вятърни и слънчеви паркове. Компанията се представя, че развива дейност в различни райони на страната, а към момента работи с вятърни и слънчеви проекти, с общ капацитет над 600 MW.

От направена справка в Търговския регистър се оказва, че фирма „РЕНЮЪБЪЛ ЕНЕРДЖИ ИНВЕСТ“ООД е с уставен капитал от 100 лева, разпределен в два дяла на двама съдружници, датски граждани от по 50 лева.

Copenhagen Green Energy A/S не притежава никакви дялове във въпросната фирма, поради което и тя няма как да бъде дъщерна на въпросната датска група(холдинг), тоест това твърдение на кмета явно е лъжа, контрират от „Републиканци за България”.

Експерти са категорични, че ако се сключи този скандален договор, то въпросната фирма най-вероятно ще има възможност без търг или конкурс да си изгради един голям фотоволтаичен парк върху земя, собственост на град Ямбол, в размер на 665.00 декара, която градът ще изгуби завинаги.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.02.2021 г. 16:11 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x