INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разбиха международна група за трафик на хероин

Специализираната прокуратура, ГДБОП и правоохранителният орган на САЩ за борба с наркотиците – DEA, извършиха съвместни действия по разследване на международна организирана престъпна група за трафик на наркотици (хероин) от Турция през България към САЩ, с участието на български граждани.

Обект на разследването в САЩ са участници в международна престъпна мрежа, действаща на територията на Република България и Република Сърбия. В хода на съвместните действия на територията на България бяха извършени претърсвания и изземвания в жилища и автомобили в различни селища. Намереното и и иззето голямо количество хероин е на стойност 260 000 Евро, допълнително са иззети 40 000 евро, документи, телефони и други доказателства за престъпната дейност.

Задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР са шест лица – двама сръбски и трима български граждани, както и лице с македонско и българско гражданство.

Според молбата за правна помощ единият от задържаните сръбски граждани е високопоставен член на международна престъпна организация, свързана с трафик и разпространение на големи количества хероин в Западна Европа. Под негово ръководство се е подготвяла доставката на голямо количество хероин в САЩ.

Сред задържаните българи е лице многократно осъждано, в т.ч. за участие в организирана престъпна група за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.02.2021 г. 14:35 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x