INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Ръст в търсенето на частни уроци на прага на новата учебна година

Ръст на търсенето на частни уроци, отчитат образователните школи на прага на 15 септември. Заради онлайн обучението през последната година все повече ученици търсят варианти за допълнителна подготовка, за да наваксат пропуснатото.

Най-сериозно е търсенето на частни уроци сред учениците от 7 и 12 клас, на които им предстоят изпити за кандидатстване. До момента поне половината от тях са посещавали допълнителни курсове, показват изследванията.

Цените на частните занимания варират – подготовката в школите излиза около 1000 лева, а индивидуалните уроци вървят средно между 30 и 50 лева на час.

Разликата в резултатите при уроците онлайн през последната година отчитат и родителите.

„Предвид големия обем, заложен в учебните планове, децата нямат необходимото време за поемането на целия този материал – особено, когато е онлайн. Пък и това, че не са в академична среда донякъде им влияе, защото те не могат да усетят респекта, който имат към учителя, към средата в училище, и малко или много вкъщи се разсейват”, казват родители.

1 1 vote
Article Rating

Публикувано на 13.09.2021 г. 12:16 ч.

Източник: Нова

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x