INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Рашков разкри коя партия купува гласове във Варненско

Две политически парии купуват активно гласове към днешна дата. Това твърди служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който даде пресконференция в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“ в петък.

„Никой политик няма да извади пари от джоба си, за да купува гласове. Тези пари са от асфалтовата сага с АМ „Хемус“, каза силовият министър, визирайки разразилият се преди дни скандал с 5 лот на аутобана.

Главното нарушение, според Рашков, е възлагането на строителните работи не чрез обществени поръчки, а чрез инхаус процедури – т.е. без поръчка и публичен търг.

И даде конкретен пример – в област Варна били намерени 200 хиляди лева, предназначени за купуване на гласове за бившите управляващи. Идентична сума била установена в Русе, но за ДПС. Идентични схеми, твърди Рашков, имало и в Хасково.

Силовият вицепремиер коментира и скандала с машините, получени от „Сиела норма“, но непредназначени за изборите в неделя.

„Тези машини се намират извън склада, къде са другите машини. Намират се под полицейска охрана и никой не може да има достъп до тях“, каза той.

„Не сме свидетели на никакви злоупотреби, не знам защо се всява паника от една политическа партия, визирам ГЕРБ“, остър бе Рашков.

На брифинга показаха и кадри, където се вижда бившият вътрешен министър на ГЕРБ Младен Маринов, на които той е заедно с криминално проявени лица и служители на „Делта гард“ в Слънчев бряг.

До момента има 38 задържани лица за купуване на гласове, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Разнасяли са се сакове и чанти с огромни суми“, добави Бойко Рашков. По думите му задържаните суми са в размер на 1 милион лева.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 12.11.2021 г. 13:35 ч.

Източник: News.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x