INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Вежди Рашидов: Намираме се в биологична война

„Ние сме в биологична война, всички сме в тежка ситуация. Става една ужасна война без враг, без ясна посока и без бомби“. За това предупреди бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Той изтъкна, че изкуството е най-силно по време на катаклизми, на войни, на битки и на чума.Пазарът на изкуството е затворен, подчерта Рашидов и допълни, че държавата е основният помощник във всичко. Ние всички сме в едно тежко бедствие, но творците на свободна практика са истинските творци и двигателите на националната духовност.

„Нито Микеланджело, нито Леонардо да Винчи, нито Пикасо, нито Владимир Димитров-Майстора са били служители на Министерство на културата, но има изключително талантливи композитори и музиканти. Точно тези хора са в бедствие, защото пазарът на изкуството е затворен“, акцентира Рашидов.

Бившият културен министър смята, че творците, които са истинските творци ще излязат от кризата много по-драматични и много по-силни. Това ни променя и ще ни променя още. Ние вече сме други хора, каза той и похвали работата на правителството, което много активно желае България да даде по-малко жертви.

По отношение на искането на лидера на БСП Корнелия Нинова да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов в Народното събрание за мерките срещу коронавируса, Вежди Рашидов посочи, че Нинова нищо не правила и се забавлява, а правителството денонощно не спяло и работило.

„Еми да си го пита в едно кафене, какво ще го пита. От коронавируса може да се спасим, но не знам как ще се спасим от Корнелия вируса“, отсече Вежди Рашидов.

В заключение той предупреди, че няма да успеем да се справим икономически от кризата веднага, но сме щели да си възстановим живота


Публикувано на 24.04.2020 г. 11:46 ч.

Източник:News

Още по темата: