INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Радев: Ще преценя кога и на кого да връча третия мандат

Миграционният натиск нараства и това е обяснимо. Това заяви президентът Румен Радев, по време на посещението си на турската граница, където се запозна на място с предприетите мерки по проблема.

„Обяснимо е защото талибаните си възвръщат контрола върху Афганистан и това влече нов риск за миграционна криза за Европа. България е сухопътна граница, външна за ЕС на пътя на този мигрантски поток. Така че рискът за нас неизбежно се увеличава. Оградата на редица места е компрометирана, това трябва да се възстанови. В същото време тя се превзема агресивно от растителност, иска се непрекъсната поддръжка. Всичко това иска възстановяване, иска подновяване“, категоричен беше президентът. 

„Кога българският парламент ще актуализира бюджета?“ Така президентът Румен Радев отговори на въпрос кога ще връчи втория мандат за съставяне на кабинет и как ще коментира безпрецедентната политическа ситуация.

„Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани. Има важни, има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората в наближаваща пандемична криза, без финансова и социална подкрепа – за бизнеса, за здравеопазването, за медиците на първа линия“.

Радев заяви още, че планира да направи нови консултации с партиите. „Ще преценя кога и на кого да връча трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии за съставяне на правителство“, каза Радев.  

„Служебното правителство доказа, че е възможно единодействие на политици от различни политически хоризонти. За съжаление, не виждам готовност в партиите да следват този успешен модел. Крайно време е те да изоставят на страна своите идеалогически убеждения и да намерят цивилизован тон“, каза още Радев. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.08.2021 г. 15:04 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x