INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Язовир „Студена“ вече е наполовина пълен

Язовир „Студена“ край Перник е вече пълен наполовина . В него има близо 13,2 млн. куб. м. вода при максимален обем от 25,5 млн. куб. м.

„Темповете, с които се пълни, ако продължат и през май, ще имаме един почти пълен язовир в края на месеца, което е доста добре. Миналата година на днешната дата обемът е бил 11,6 млн. куб. м, сега е 13,2 млн. Така че сме по- добре от миналата година и се надявам тази тенденция да продължи до края на май, за да сме спокойни за лятото и разбира се за цялата година”, каза управителят на ВиК Перник Борислав Иванов.

През втората половина на март режимът в Перник бе облекчен, като водата се спира само нощем. Сега, вода се подава и от язовир „Студена“, и от „Бели Искър“. През вчерашния ден в язовир „Студена“ е отчетен приток от 2551 литра в секунда при разход 302 литра за секунда, каза още Иванов. Със започналата подмяна на най- компрометираната част от вътрешната водопроводна мрежа ще намалеят авариите и загубите на вода.


Публикувано на 02.05.2020 г. 12:19 ч.

Автор: М.Йовчева

Още по темата: