INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пътници от полет Амстердам-София с положителни проби за COVID-19

До момента са установени трима заразени от общо 95 пасажери.

Властите спешно издирват над 90 пътници, пристигнали у нас с полет от Амстердам в неделя. Трима от пасажерите на борда вече са се оказали заразени с коронавирус. Няколко таксиметрови шофьори също са били в контакт с болните, като едното семейство се е прибрало с такси чак до хасковско село.

Самолетът каца в неделя – 26-ти април. На борда му има 95 пасажери и 5 човека борден екипаж. Няколко дни по-късно трима души дават положителен резултат за COVID-19. Това са семейство берачи на цветя от хасковското село Криво поле. Вече са установени останалите пътници, като екипи на РЗИ се търсят по телефон. Само пред NOVA говори шофьорът, закарал болното семейството от летището до Хасково.

След кацането в София, повечето от пътниците се отправят към такситата пред гарата. Сред тях и петима души – берачи на цветя от Хасковско. Иларион Демиров и негов колега взимат поръчката. „Последните 5 човека, които излязоха, бяха за Хасково и с две коли ги закарахме“, казва Демиров.

В колата му се качват жена с две деца, момче и момиче. Жената видимо не е добре и има температура.


Публикувано на 29.04.2020 г. 20:44 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: