INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Путин: Необходимо е с Байдън да възстановим личните си контакти

Срещата на върха между Русия и САЩ в Женева на 16 юни може да се счита за ненапразна, ако е възможно да се създадат механизми за взаимодействие в различни области. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за предаването „Москва. Кремъл. Путин“ по телевизионния канал „Русия-1“.

Той изрази съгласие с позицията на американската страна, че редица въпроси са от взаимен интерес.

Сред тях ръководителят на руската държава посочи стратегическата стабилност, регионалните конфликти, екологичните мерки и грижата за околната среда в глобален смисъл, както и сътрудничеството в областта на икономиката. „Тоест има въпроси, при които наистина можем да работим ефективно“, подчерта руският президент.

„Ако след тази среща създадем механизми за работа във всички тези области, мисля, че би било добре. Тогава може да се каже, че срещата не е била напразна“, каза Путин.

„Необходимо е да възстановим личните си контакти, отношения, да установим пряк диалог, да създадем наистина функциониращи механизми за взаимодействие в онези области, които представляват взаимни интереси“, допълни руският президент.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.06.2021 г. 13:17 ч.

Източник: trud.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x