INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Путин се самоизолира заради случаи на COVID-19 в обкръжението му

Руският президент Владимир Путин заяви, че е принуден да се самоизолира поради случаи на коронавирус в неговото обкръжение.

„Един от моите сътрудници, с когото бях цял ден в близък контакт, се оказа заразен с коронавирус три дни след като се беше реваксинирал. Това сега с мен ще бъде един експеримент и на практика ще видим как работи ваксината „Спутник V“, каза той.

От Кремъл потвърдиха за няколко случая на коронавирусна инфекция при хора, близки до Путин, но уточниха, че президентът не е заразен с Covid-19 и е напълно здрав.

Заради самоизолацията Путин отложи пътуването си до Таджикистан за участие в заседанието на Съвета за колективна сигурност.

Путин се ваксинира през март, като през цялата пандемия взима специални предпазни мерки срещу Covid-19. Миналата година той инсталира в официалната си резиденция специален дезинфекционен тунел, който пръска антибактериален разтвор върху посетителите и изиска ветерани от Втората световна война – повечето от които на 90 години – да бъдат поставени под карантина 14 дни, преди да седнат до него на военен парад.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.09.2021 г. 17:32 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x