INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пуснаха уиски, разредено с тъмна бира

Чудили ли сте се дали ви се пие повече бира, или уиски? Е, тази дилема е намерила решение в новия продукт Black Irish, който съчетава и двете.

Всъщност продуктът е направен от традиционно ирландско уиски, което вместо да се разреди с вода, за да достигне стандартните 40 алкохолни градуса преди бутилиране, е „полято“ със силен стаут – тъмен малцов ейл, на който британците са най-големите фенове в света.

Освен, че по същността си представлява уиски, разредено с тъмна бира, като допълнителна екстра производителят е добавил инфузии от шоколад, малц, печен ечемик и подправки.

Идеята за съчетанието е на Дейвид Фелан от базираната в Дъблин компания Darker Still Spirits Company. В резултат 80 на сто от съдържанието на питието е ирландско уиски от Great Northern Distillery, а остатъкът – стаут, произведен от O’Hara.

Дизайнът на бутилката и етикета са по-скоро алюзия и препратка към класическия стаут, отколкото към света на уискито. Освен да се пие чисто производителите твърдят, че миксът е чудесен за ирландско кафе.

Цената на една бутилка от 700 милилитра е 35 евро.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.07.2021 г. 07:16 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x