INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пускат новият и модерен туристически катамаран на Бургас

Модерният соларен алуминиев катамаран, направен за община Бургас, трябва да стигне от строителната си площадка до кей във Варненското езеро.

Край Варна се провежда сложна операция по преместване на новопостроен кораб, който е предназначен за пътнически туризъм в региона. За да може да премине безопасно корабът движението е спряно, както и високоволтовото напрежение, информира bTV.

Строителството на втори пътнически съд за бургаската община, след катамаран „Анастасия“, се финансира по проект за утвърждаване на града като предпочитана туристическа дестинация.

Той ще поддържа редовни линии от Морска гара – Бургас до пристана на остров „Света Анастасия“, пристанище „Сарафово“, лодкостоянката в квартал „Крайморие“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“. Новият катамаран на Бургас ще може да приема до 100 пасажери. Съдът се задвижва с два двигателя с мощност 350 к.с. всеки, позволяващи достигане на максимална скорост от 12,5 kn.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.08.2021 г. 14:43 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x