INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Криминален психолог направи анализ на поведението на Кристиан Николов

Тепърва ще гледаме и ще се чудим какво още може да направи поколението родено между 1995 година и 2000 година. За мен това поколение израсна без никакви морални норми. Ще трябва да свикваме с техните постъпки и да ги преживяваме.

Това каза в предаването „Офанзива“ по Канал 3 криминалният психолог Тодор Тодоров. Той коментира поведението на Кристиан Николов, който уби в катастрофа навръх Великден известния журналист Милен Цветков. „Всичко при едно дете зависи от родителите. За мен Кристиан е живял в една емоционална липса на връзка с родителите си. При него със сигурност е имало много дефицити. Родителите му са предпочитали да си купуват любовта и вниманието му със скъпи коли и подаръци. Те са отказвали да признаят, че има някакъв проблем със сина им, защото това би означавало, че има проблем и при тях самите. Не мога да кажа колко чисти и какви наркотици е взел Кристиан. Употребата на наркотици при това поколение е свързано с един емоционален дефицит.

Тези млади хора не знаят как да се забавляват по друг начин освен ако не друсат. Голяма част от тях са презадоволени и постигат някакви нива на радост само като употребяват наркотици. Според мен Кристиан е смесил наркотиците, защото вече не е изпитвал наслада от употребата на само наркотик“, разкри Тодоров.

„От снимката с мустака на момчето се вижда, че изглежда по-млад, на 15-16 години. На снимките на момичето Симона Цанкова изглежда като човек, искащ внимание, говорим за дефицит на емоционално задълбочение с родителите си. На снимката с майката изглеждат нормално, но като че ли още на по- ранна юношеска възраст не е уважавал нормите. Би могло да се каже, че майката иска да се разграничи от отговорност или е направена предварителна стратегия, за да се справи семейството с възникналия проблем“, каза още той.

„При Кристиан явно е имало някакви проблеми, но родителите му са неглижирали проблемите. Фактът, че е откраднал бутилка уиски като ученик, едва ли са му липсвали пари да си я купи, показва, че той още от ранна възраст не е уважавал правилата и законите. Знам, че звучи цинично, но за мен катастрофата с Милен Цветков беше малкия дявол, защото там можеше да стане касапница и да има поне още 10 загинали. Допускам, че след употребата на този коктейл от наркотици на Кристиан му е трябвало доста време, за да осъзнае какво се е случило точно. Спътниците му в колата според мен са избягали в опит да избегнат наказателна отговорност“, каза още криминалният психолог.


Публикувано на 25.04.2020 г. 18:20 ч.

Източник: kanal3

Още по темата: