INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Във Варненска областта са проверени над 400 лица

Във Варна и областта са проверени над 400 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина

За днешния ден, на територията на ОД на МВР – Варна, са извършени 405 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. След установено нарушение е образувано едно досъдебно производство за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

За днешния ден са извършени 298 проверки по Закона за здравето във Варна и областта. Установени са 52 нарушения, съставени са АУАН. В 37 от случаите става дума за липса на маска или друго средство, покриващо устата и носа на гражданите.

ОДМВР – Варна призовава гражданите да спазват разпорежданията, въведени във връзка с ограничаване разпространението на COVID – 19 на територията на страната, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.


Публикувано на 26.04.2020 г. 17:25 ч.

Източник: БНР

Още по темата: