INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Проверки и колони от коли на входовете на София

Десетки прекараха нощта на улицата, в очакване да се отвори транзитен прозорец

Водачи се опитват да пробият създадените контролно-пропускателни пунктове, като се опитват да преминават през тях по няколко пъти.

Обстановката на пункта на автомагистрала „Хемус“ в посока София беше спокойна, но мнозина бяха връщани от униформените.

Други пък правеха обиколки и отново се опитваха да преминат, разчитайки, че ще попаднат на друг униформен, когото ще успеят да убедят да ги пусне извън определения времеви прозорец.

От своя страна полицаите задържаха личните карти на хората и след преминаване в другата посока ги връщаха.

„Връщат ни, защото нямаме служебна бележка. Не знаех, че е необходима такава. Имам декларация, но явно трябва да имаме и служебна бележка, когато искаме да влезем извън времевия прозорец между 18-20 часа“, обяснява Бистра Николова.

Десетки пък прекараха нощта на улицата, в очакване да се отвори транзитен прозорец. Над 60 000 автомобила са напуснали София през последните работни дни. Почти 17 000 са автомобилите, които са били допуснати да излязат от столицата през почивните дни.

Голямото завръщане в столицата за някои шофьори не се случи по план, въпреки,че се опитаха да влязат още рано сутринта. Други пък се наложи да допълват данни в декларациите си на място.

От Националния щаб отново споделиха основното си притеснение от масовото пътуване преди празничните дни. „София е най-голямото огнище. Много хора, напускайки София, можеше да разнесат заразата, обратният случай също не е изключен. Ще се уверите сами по броя на случаите“, каза ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

До момента са констатирани близо 60 нарушения. „Има хора, които декларират трудова ангажираност, а са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества, а се оказва, че нямат сключени договори“, посочи Георги Хаджиев.

Глобите за невярно попълнени данни са от 100 до 300 лв., както и наказание до 3 години затвор.


Публикувано на 20.04.2020 г. 18:20 ч.

Източник: Vesti

Още по темата: