INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Проучване: ГЕРБ-СДС – 24,2%, БСП – 15,8%, ПП – 12,8%

Разликата между ГЕРБ и БСП е над 8 процента в полза на партията на Бойко Борисов и тази разлика е нестопяема, сочи последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг.

На 24,2% от гласовете на хората може да разчита коалицията ГЕРБ-СДС, а левите – на 15,8 на сто. Трета политическа сила е „Продължаваме промяната“ с 12,8%, каза директорът на центъра Юлий Павлов.

„Коалиция „Продължаваме промяната“ е 13 без малко. Следват „Има такъв народ“ 11,7%, ДПС – 11%, коалиция „Демократична България – обединение“ – 10,3. Коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е с 3,2%, което означава, че към момента не влиза. Всички останали са под 2 процента“.

Според изследването на Центъра за анализи и маркетинг за Румен Радев казват, че ще гласуват 49,5%, за Анастас Герджиков – 22,3 на сто, а за Мустафа Карадайъ – 9,1 процента. Юлий Павлов е на мнение, че Румен Радев трудно ще спечели президентските избори на първия тур, защото кандидатите са много и гласовете се разпиляват.

Прогнозата е, че балотажът ще е между сегашния държавен глава и ректора на Софийския университет.

Проучването е проведено в периода 6-10 октомври и е реализирано със собствени средства на агенцията.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.10.2021 г. 14:22 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x