INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Протестиращите във Варна тръгнаха към Морската с викове „Оставка”

Недоволни от управлението на страната варненци се събраха около палатковия лагер за поредна вечер, за да поискат оставка на кабинета и на главния прокурор. На 15 септември антиправителствената проява започна с дискусия за проблемите в българското образование. В първия учебен ден говорителят на протеста в словото си отправи критики към правитеслтвото, че няма ясна и работеща стратегия, с която да се подобри качеството на образованието.

Мъж изрази възмущението си от трибуната от разпоредбите на МОН, свързани с противоепидемичните мерки в училищата и в частност задължитеното носене на маски.

Един от лидерите на протестите във Варна веднага представи доводи в подкрепа на мнението, че децата не трябва да носят маски. Той посъветва присъстващите родители да изпратят писмени възражения към директорите на училищата.

Публикувахте от Варна сега в Вторник, 15 септември 2020 г.

По късно протестът във Варна прерастна в шествие и се отправи към Морската градина. Хората от протеста развяват родни трибагреници и скандират мощно „Оставка” и „Борисов е позор, оставка и затвор” и искането на кмета на Варна Иван Портних и градската управа на ГЕРБ да се оттеглят.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.09.2020 г. 20:01 ч.

Видео : Варна сега

Снимка: БНР

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x