INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Нов ден на протести в Русия с хиляди арестувани

Повече от 2000 души вече са задържани на протестите в подкрепа на опозиционния политик Алексей Навални, които се провеждат днес в цяла Русия. Данните са предоставени от „OVD-Info“.

Повечето от задържаните са в Москва, броят им надхвърля 400 души.
Също така стана известно, че съпругата на Навални, Юлия е била задържана на митинга в руската столица. В центъра на Москва са затворени седем метростанции, магазини и ресторанти, а пешеходният трафик е ограничен.

Има съобщения и за протести във Владивосток, Якутск, Иркутск, Томск, Челябинск, Нижни Тагил и други градове. Задържанията се провеждат във всички градове, където хората се събират за протестни действия – задържат както протестиращи, така и тези, които призовават за участие. Сред задържаните има много журналисти.

В Москва и Санкт Петербург протестните действия навлязоха в активна фаза. Хората скандират „Путин да си отиде“, а силите за сигурност се опитват да отцепят част от централните улици на града.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 31.01.2021 г. 15:38 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x