INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пропада ли блок в близост до авариралото метро?

Комисия от Столична община проверява възникналия проблем в кв. „Сухата река“, след като плочки се надигнаха в 2 от жилищата

Кадър: БНТ

Жители на столичния квартал „Сухата река“ се оплакаха от леко пропадане на блока им, съобщи БНТ. Има щети и в два от апартаментите, а собствениците предполагат, че може да има връзка с надигането на релсите при метростанция „Хаджи Димитър“.

От Столичната община започнаха проверка по случая. Движението на метрото по третата линия между станциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“ все още е спряно.

В един и същи ден живущите в два апартамента на 11-ия етаж на блок 208 – вход „В“, осъмват с повдигнати плочки в домовете си.

„Станах, дойдох в хола и констатирах, че плочките се бяха надигнали и просто се движеха под мен“, разказа Константин Чернев.

Повдигането на плочките съвпада с надигането на релсите в метрото. Дали обаче това е причината, все още не е ясно.

Ситуацията в съседния апартамент е сходна. Макар щетите да не са толкова големи, подът е повдигнат и в дома на Храбър Смочевски.

Преди около седмица той установява, че плочките в трапезарията му са надигнати – в същия ден, когато и тези на съседа му Константин. Подобно нещо се случва за първи път и при двамата.

„Как да се почувствам, като знам, че ремонт ме чака. Въпреки че имам застраховка, но не знам застрахователят как ще реагира. Той ще иска някакво обяснение от какво е станало, а кой ще ми го даде – не знам“, коментира Смочевски.

Представители на Столичната община направиха проверки и в двете жилища. Оттам съобщиха, че след огледа на място от екип на общински строителен контрол са съставили констативен протокол. Ще се провери и документацията на сградата и след проверките ще се установят причините, причинили появата на проблема.

„Въз основа на получени сигнали от граждани е изпратена проверка на място от екип на общински строителен контрол, който е направил оглед на място. Проверява се и документацията на сградата. След проверките ще се установят причините, довели до проблеми с плочки и паркет в два от апартаментите на 11 етаж“, коментират още от Столична община.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.01.2021 г. 22:00 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x