INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Променят правилата за достъп в Съдебната палата във Варна

Увеличава се времето за извършване на основна дезинфекция на общите части и помещенията с обществен достъп от 8.00 до 9.00 и от 12.00 до 14.00 ч. в Съдебната палата на площад „Независимост“ във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд – Варна.

През тези периоди външни лица няма да могат да влизат в Съдебната палата, с изключение на страните по насрочени заседания.

Участниците в дела ще бъдат допускани в сградата не по-рано от 10 минути преди началото на откритото съдебно заседание, за което са призовани. Страните трябва да напуснат зданието до 5 минути след приключване на заседанието, като спазват въведеното еднопосочно движение и разстояние от 1,5 метра помежду си.

В съдебните зали ще влизат само участниците в производствата, насрочени за съответния час.Всички лица са длъжни да дезинфекцират ръцете си на входа на сградата и да носят непрекъснато предпазна маска.

На чакащите за административни услуги се припомня необходимостта за спазване на мерките за предотвратяване на разпространението на вирусни инфекции – спазване на разстояние минимум 1,5 метър. Със заповедта се отправя призив, при възможност, документи да се подават по пощата или по електронен път, а справки да се правят по телефона и чрез имейл. Мерките са съобразени са със заповедта на министъра на здравеопазването от 03.11.2021 г. и ще важа от утре до края на месеца.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 09.11.2021 г. 15:23 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x