INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Прокуратурата разкри обира на църква във Видин

Главният прокурор Иван Гешев посети Видин, където разговаря с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Даниил. Гешев го информира за предприетите от правоохранителните органи действия по бързото разкриване на кражба от църквата „Св. Димитър Солунски“.

На 25.04.2020 г. под надзора на Районна прокуратура-Видин, е започнало разследване по досъдебно производство за извършена кражба от православна църква „Св.Димитър Солунски“ гр. Видин.

В хода на разследването са повдигнати обвинения на двама души, които в съучастие чрез срязване на халка на катинар на входната врата и взлом на 4 броя катинари на дървени кутии за дарения и използване на ножица за рязане на метал, са отнели сумата от 2693 лв. /дарени на църквата пари/ и метален напрестолен кръст с разпятие, собственост на църквата.

На 01.05.2020 г. спрямо обвиняемите Бисер А.Б. и Бисер Ц.Р. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. И двамата са осъждани и криминално проявени, като обвиняемия Бисер А.Б. е извършил деянието в условията на опасен рецидив.

Във Видин беше и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По-късно главният прокурор посети и Видинската Света митрополия.


Публикувано на 04.05.2020 г. 13:40 ч.

Източник: БНТ

Още по темата: