INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Проф. Ива Угринова: Всички мутации на COVID-19 ще дойдат в България

По думите на проф. Угринова технологията на РНК ваксините е напълно революционна и те имат много висока ефективност

„Британският щам на коронавируса вече доминира в страната. Той измести класическия щам от Ухан“, каза  проф. Ива Угринова, директор на Института по молекулярна биология към БАН, и добави, че всички мутации на COVID-19 ще дойдат в България.  Проф. Угринова беше категорична, че РНК ваксините могат много бързо да бъдат пренастроени, за да могат да уловят и новите мутации на вируса.  

„Както в модата всеки има право на лош вкус, така и в живота всеки има право на своите избори – правилни или неправилни“. Това каза проф. Ива Угринова пред държавното радио в коментар на настроенията против ваксините в обществото. Тя обясни, че има умерено и разумно отношение по темата:

„Мисля, че преодоляхме първичния негативизъм към ваксините срещу COVID-19. Най-добрият начин да се повлияе е да се дава много информация и на достъпно ниво, за да могат хората да разберат и да вземат информираното си решение“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.02.2021 г. 19:38 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x