INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Проф. Стоян Денчев: В кабинета ще бъдат поканени и външни хора

Снимка: БНР

„Очаквам да се подпише коалиционно споразумение. България се нуждае от правителство и независимо от търканията такова ще бъде сформирано“.

Това каза пред БНР проф. Стоян Денчев, бивш депутат от ДПС, бивш посланик, работил е в правителствата на Филип Димитров, Димитър Попов и Любен Беров, дългогодишен ректор на Университета за библиотекознание и информационни технологии.

Според него няма да се стигне до формално разпределение на местата:

„Очаквам да бъдат поканени и външни хора за участие в правителството – и на първия, и на втория ешелон – зам.-министри, областни управители, ръководители на агенции… Човекът, който има решаващо значение в разговорите, е министърът на образованието“.

В предаването „12+3“ проф. Денчев посочи, че политика не се прави 100% публично.

„Не ми харесва думата „изчегъртване“. Такава лексика не трябва да се употребява… Има разумни хора и в ДПС, и в ГЕРБ и те биха подкрепили начинания на правителството, които биха довели до благоденствие на целия български народ. Не биха били опозиция на всяка цена заради това, че не са в правителството“.

Той посочи, че кабинетът ще тръгне с помощта на президента, но ще се еманципира.

„Очаквам това правителство да продължи своята дейност до местните избори. Тогава започва нова политическа борба. Местната власт е много важна характеристика в управлението на една държава, особено в България“.

По думите му „днес никой не раздава порции във властта“, защото „ситуацията в държавата е такава, че всичко се следи“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.12.2021 г. 14:21 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x