INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Проф. Минеков: Кошмарът на Борисов се сбъдва

„Кошмарът на Борисов – служебно правителство, се сбъдва“, заяви проф.Велислав Минеков в предаването (О)позиция на Ева-Мария Райкова.

„Разделяме се с епоха на бандитизъм, на вопиюща простотия, на нещастие. В замяна на това сме първенци по корупция, по нищета в медийното пространство, по смъртност, с едва кретащото образование и плачевно здравеоопазване“, продължи скулпторът, който активно участва в гражданските протести миналата година и беше част от „Отровното трио“.

Прогнозата му е, че „след няколко месеца на 10 ноември ще дойде българският 10 ноември. С 30 години закъснение след останалите страни от Източна Европа. Този път има шанс това начало да е добро. Настоящата криза дава възможности за оценка на сполетялото ни нещастие. То е неизмеримо, не знаем откъде да почнем. Но възможност ще има всеки, който пожелае да потърси истината. За това разчитам на журналистите да питат и да разследват, независимо че тук почти не останаха такива. Промяната вече се усеща, но г-н Борисов още не осъзнава какво се случва. Той твърде много е повярвал в себе си, виждаме проявите на синдрома „Дънинг-Крюгер“.

„Борисов е доста изнервен, не го слушайте, той търси враг. Интересно е, че се изживява като борец с комунистите и русофилите – той самият, който пусна „Турски поток“, който всъщност е „Руски поток“, за 3 мрлд. наши пари. Той търси да посочи врагове и няма да е само президентът Радев. Радев има ясна позиция. За първи път имаме президент, който е от другата страна на реката. Надявам се и за в бъдеще да имаме президнет, който е от другата страна на управляващите, да бъде коректив“, заключи професорът, който е оптимист за бъдещето.

4.6 13 votes
Article Rating

Публикувано на 06.05.2021 г. 09:04 ч.

Източник: Сега

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x