INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

От ГЕРБ алармираха за привиквани директори на училища и детски градини, за да дават обяснения

От ГЕРБ алармираха за привиквани в Областната дирекция на МВР-София област директори на училища и детски градини, за да дават обяснения за отминалия вот. На брифинг в парламента Николина Ангелкова, областен координатор на партията за Софийска област, уточни, че към момента сигналите са от учители от Самоков, Ихтиман и Костинброд.

„Получавам сигнали от притеснени хора от София област, които са подложени на политическа репресия. Директори на училища и градини били привиквани в полицейски управления за кого са гласували. София-област има 97 директори на училища и детски градини. За мен е необяснимо“, каза Ангелкова.

„Става въпрос за български учители, които да пръв път в живота си са викани в РПУ и разпитвани като престъпници по заповед на Бойко Рашков. Как си представяте, че директорка на детска градина може да организира купуване на гласове? Това може да се роди само в главата на милиционер, който търси анонимни доноси и доносници. Ние ще търсим отговорност от този човек. Това не се случва само в София-област. Това е най-драстичният случай. Началникът му Румен Радев трябва да го озапти, за да не разиграва ексцесиите си“, заяви Тома Биков.

Той каза още, че ще викат Рашков още другата седмица. И допълни, че имат папка с документи какво е казвал преди изборите.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 29.07.2021 г. 16:41 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x