INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Приемат документи за безплатната услуга „Асистентска подкрепа“ във Варна

Снимка: Pixabay

Започна приемът на документи за кандидатстване на потребители и асистенти за социалната услуга „Асистентска подкрепа“, която се предоставя от началото на тази година от Община Варна. Тя е насочена към 728 нуждаещи се лица от Варна, като за целта ще бъдат назначени до 240 души на длъжност асистент.

Услугата се извършва в дома на потребителите и за тази година е безплатна за тях, каза за радио Варна Луиза Каспарян, началник отдел „Социални дейности и жилищна политика“ в общината.

Право да кандидатстват имат лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност. Услугата е още и за деца и възрастни хора с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.

Потребителите подават документи в Информационния център на община Варна, за деца може да се направи заявка по телефона или чрез имейл.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.02.2021 г. 11:32 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x