INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Прическа с антенки като на коронавирус с нарастваща популярност в Африка

Стара прическа с ясно обособени сплетени шипове, които приличат на коронавирус започна да се среща все по-често отново в Източна Африка.

Възраждането на стила е отчасти свързано с коронавирусните ограничения, с това,че е наистина евтин и с повишаването на осъзнаването, че COVID-19 е съвсем реален.
Този забележителен стил излезе от мода, след като истински и синтетични коси, внесени от места като Китай, Индия и Бразилия, започнаха да навлизат на пазара благодарение на увеличеното търсене от местните жители и предлагането им във фризьорските салони на континента.
В импровизиран фризьорски салон край пътя в Кибера, гето в кенийската столица Найроби, Шарън Рефа започва да сплита косите на млади момичета в нещо, което е наречено „коронавирусна прическа“.

Носеща предпазна маска, тя каза: „Някои възрастни не вярват, че коронавирусът е истински, но на повечето деца явно им харесва да мият ръцете си и да носят маски. Толкова много възрастни не правят това и затова измислихме „коронната прическа “.
В Кения от понеделник официалният брой потвърдени случаи е около 700, но реалният брой може да бъде далеч по-голям, поради липсата натестове, и служителите са особено притеснени от разпространението в бедните квартали.
Поради ограниченията в Кения, много хора, които вече и без това трудно свързват двата края, казват, че тази прическа е по джоба им, докато следването на модата е направо невъзможно в момента поради финансовите затруднения.
Цената й е една десета от средната цена за прическа във фризьорски салон, нещо, което хората от бедните квартали не могат да си позволят.
Косата се оформя с техника, наречена „нанизване”, която използва прежда, а не скъпи


Публикувано на 12.05.2020 г. 17:55 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: