INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Президентът: Без „Деня на победата“ не можем да говорим за „Ден на Европа“

„Трябва да търсим в тези трудни дни за нас, не чертаенето на нови разделителни линии, а общите интереси. От разделителните линии нямаме изгода в момента, това не е в интерес на Европа.“, коментира държавният глава.

Двамата, с вицепрезидента Илияна Йотова, положиха венци пред Паметника на незнайния воин по случай 75 години от отбелязването на „Денят на победата“.

Според държавният глава кризата има много измерения и е много вероятно сегашната криза да премине към политическа. Според него в страната има много политически томахавки и попита кои от тях ще бъдат затворени.

Румен Радев не приема, че трябва да има разделение между двете дати, които честваме днес. Напротив, трябва да има обединение.

„Без Денят на победата не можем да говорим за Денят на Европа. Има безспорен факт, че този ден сложи край на нацизма и холокоста в Европа. В името на разбирателството и доверието трябва да търсим нашите общи цели. В многопластовата криза трябва да търсим това, което ни обединява, така че да можем да излезем по-силни, сплотени и отговорн.“, призова той.


Публикувано на 09.05.2020 г. 13:29 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: