INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Президентът Радев очаква диалогът със Скопие да доведе до конкретни резултати

Снимка: БГНЕС

България очаква диалогът с Република Северна Македония да доведе до конкретни резултати. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с Оливер Вархеи, проведен по инициатива на европейския комисар по разширяване.

Президентът е подчертал, че София е открита за диалог, поставил е ясни въпроси и очаква отговори и реални действия от югозападната ни съседка.

Румен Радев смята, че дневният ред на двустранните отношения между София и Скопие не трябва да бъде подвластен на външни влияния, а да се води открито с ангажименти от двете страни, който да придвижва напред процеса на европейската интеграция на република Северна Македония.

Като основен акцент в този диалог, президентът е откроил зачитането на правата на гражданите с българска идентичност в Република Северна Македония, трайното изкореняване на езика на омразата и уважение към българската история и културно наследство в югозападната ни съседка.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 25.11.2021 г. 12:57 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x