INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Във Варна започна досъдебно производство за опит за убийство на простреляния вчера мъж

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство, извършен вчера, 23 април, съобщиха от прокуратурата за Moreto.net.

Около 21,15 часа вчера вечерта е получен сигнал за стрелба на бул. „Генерал Колев“ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х. е бил отведен в болницата „Света Анна“, където му е била извършена животоспасяваща операция. За Moreto.net съобщиха от болницата, че състоянието му е тежко и предстоят повече от една оперативни интервенции. Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан, а днес ще бъде привлечен като обвиняем за опит за убийство.

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия Боян и неговият приятел Мехмед М. Последният имал конкурентни бизнесотношения със стрелеца Айдън. Двамата имали дюнерджийници и често между тях възниквали спорове, че единият „краде“ работниците на другия.

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите на двамата се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството на Боян, който бил приятел с Мехмед М.

Местопроизшествието е посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет „Глог 17“ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават активните действия по разследването.


Публикувано на 24.04.2020 г. 14:48 ч.

Източник: moreto.net

Още по темата: