INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Представиха резултатите от младежката инициатива „АЗ избирам своето бъдеще“

На 30 август по време на информационно събитие бяха представени резултатите от проведената Младежка инициатива под надслов: „Аз избирам своето бъдеще“. Инициативата се реализира от Сдружение „Моят град“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“.

Целта на младежката инициатива е да помогне на младите хора от Варна да опознаят новите тенденции в професиите на бъдещето, както и да формират предприемачески нагласи и умения. Такива умения бяха формирани с помощта на реализираното „Обучително младежко ателие по предприемачество“, както и проведената мащабна информационна кампания в социалните мрежи и медии.

В рамките на кампанията бяха осъществени и фокус срещи с гимназисти от големи варненски училища, на които им предстои да избират професия.

Беше създаден и разпространен нов образователен ресурс: Наръчник „Лесни стъпки в избора ми на професия“, който достигна до над 300 младежи показвайки им стъпка по стъпка как да изберат своята професия, какво е да бъдеш предприемач и да упражняваш свободна професия, работейки от вкъщи като фрийлансър.

Всички информационни материали, брошури и създадения наръчник могат да бъдат споделени свободно в дигитален формат от страницата на кампанията „Аз избирам своето бъдеще“ в социалната мрежа Фейсбук.

Нуждата от подобни инициативи организаторите виждат в голямото разминаване между търсените нови професии на пазара на труда и предлаганите от средните училища образователните профили.

Ето защо от младежкото сдружение „Моят град“ ще продължат да търсят решение на този проблем в познаване на тенденциите в кариерите на бъдещето, сред които най-голяма роля имат предприемачеството и упражняването на свободните професии.

Младежката инициатива „Аз избирам своето бъдеще“ изигра активна роля в планирането и избора на актуална професия сред младите хора във Варна, а създадените информационни материали ще продължат и в бъдеще да насочват младежите в избора им на първо работно място и как да бъдат конкурентни на пазара на труда.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 30.08.2022 г. 16:38 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x