INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Представиха идеен проект за нов стадион на ЦСКА

Идеен проект за нов стадион на ЦСКА представи заместник-председателят на Столичния общински съвет и бивш кандидат за кмет на София арх. Борислав Игнатов. Предложението е за изграждане на стадион, който отговаря на най-високата четвърта категория на УЕФА, върху съществуващите насипи на стадиона в Борисовата градина.

Игнатов публикува множество снимки и видео в личния си профил във Facebook.

„Здравейте Армейци, Преди празниците, за моя изненада, чух несправедливи упреци от някои от вас, че „съм бил против“ изграждането на нов съвременен стадион „Българска армия“ на мястото на съществуващия. Това много ме засегна, защото за мен градската разруха в София е нетърпим проблем”, написа архитектът.

„Казвал съм в интервюта, че бившите управляващи ви баламосват от години с фалшиви обещания, но това никога не е значело, че съм против стадиона. Напротив, винаги съм бил за реалното решаване на проблема. За да подкрепя думите си на дело, искам да ви помогна като архитект, с това предложение за реалистичен и изпълним идеен проект за „Българска армия“. Така нагледно ще знаете какви са проблемите, как да се решат, какво трябва да искате от ръководството на клуба, колко ще струва стадиона и за колко време би станал реалност”, допълва Игнатов.

Архитектът твърди, че стадиони от подобна категория струват около 2000 евро на зрителско място.

„Това означава, че ако стадионът е с 25 000 места, той ще струва около 50 милиона евро. Разбира се точната сума ще зависи от подробната проектна разработка и капацитет. Ако се оптимизира строителството, сумата може да бъде съкратена чувствително”, казва още той.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.01.2022 г. 17:07 ч.

Източник: Dsport.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x