INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Председателят на Общинския съвет в Каварна остава на поста си

Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов остава на поста си. Това решиха днес на тайно гласуване общинските съветници в морската община. С 8 гласа за отстраняването му, 7 против и два въздържали се предложението за предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет не беше прието. Част от съветниците поискаха свалянето му от поста заради системно неизпълнение на задълженията му и заради уронване на престижа на институцията, която той представлява.

След разгорещени дебати, продължили повече от два часа, общинските съветници на Каварна гласуваха срещу свалянето от поста на председателя си Йордан Стоянов. Неговото име беше свързано с побоя над кмета на село Белгун Благомир Станев в нощта на парламентарните избори. След приключването на извънредното заседание Йордан Стоянов заяви, че докато правораздавателните органи не се произнесат по случая, неговото име остава неопетнено.

Общинският съветник Мима Василева, подписала се под искането за освобождаването на Йордан Стоянов, заяви, че по-голямата част от колегите одобриха случвашото се в нашия обшински съвет и решиха да продължим по същия път.

Друг от общинските съветници Красимир Кръстев призова главният прокурор да назначи проверка в община Каварна.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.04.2021 г. 15:59 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x