INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Главният секретар на президента: Това правителство ще остане безконтролно

Главният секретар на президента Димитър Стоянов обясни тази вечер в качеството си на гост в ефира на бтв, че една от причините, може би основната, датата на изборите да не е на 28-ми март, е промяната на часовото време в България. Именно смяната на времето и вероятната възможност това да доведе до объркване е наложило отлагането с една седмица.

„Иначе основната цел е да се осигури достатъчно време, за да може и изпълнителната, и законодателната власт да си свършат работата и да проведат едни честни избори в условията на пандемия.“, каза Стоянов.

А във връзка с въпроса защо датата не е била насочена за май, Стоянов изрази гласно опасенията, че това би лишило напълно от контрол сегашното правителство:

„Много е важно да се знае, че това правителство ще остане безконтролно. На 26 март приключва дейността на парламента. Кой ще контролира правителството на г-н Борисов. Абсурдно е това правителство да бъде оставено без контрол от парламента, то и сега този контрол не е кой знае какъв, но все пак“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.01.2021 г. 19:02 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x