INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ПП: Моля главният прокурор Гешев да подаде оставка!

Моля главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската прокуратура да изпълнява своите правомощия, зачитайки свободата и правата на хората!

За това призова от трибуната в НС председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров от името на всички депутати на групата. Призивът бе посрещнат с бурни аплодисменти и изправяне на крака от депутатите от ПП.

Като причина за исканата оставка той посочи редица скандали в България от последните години като Апартаментгейт, снимки от нощното шакфче на Борисов, случаите с незаконно строителство в т.нар. летни сараи на Ахмед Доган на Росенец, злоупотребите с евросредства за къщи за гости, нахлуването на прокуратурата в президенството и др.

Гюров посочи, че липсват механизми за отчетност на главния прокурор и се отчитат системно ниски нива на доверие в обвинител номер 1, а това се посочва и от редица доклади от ЕС.

Дани Каназирева от ГЕРБ пък отвърна на ПП с питане защо министърът на правосъдието Надежда Йорданов не е в зала днес, за да отговори на въпрос за изтичането на данни на близо 300 хил. българи от регистъра на БУЛСТАТ.

„Няма как министърът да избяга от въпрос. Ще бъде тук на следващия петъчен контрол“, отвърна й зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин, който води заседанието.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 14.01.2022 г. 10:30 ч.

Източник: 24 Часа

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x