INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Повече студенти тази година в икономически университет Варна

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в ИУ-Варна. Кандидатстващите за учебната 2021/2022 година са значително повече от определените места. За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 10 – 15 кандидат-студенти за едно място, като минималният бал е над 22 (при максимален 24).

Засилен интерес е регистриран още по време на ранния прием, когато се запълни 72% от квотата за бакалаври.

Най-желаните специалности на ранен прием бяха: „Дигитални медии и ПР“, „Логистика“, „Счетоводство и финанси“, „Финанси“, „Маркетинг“, „Стокознание и митническа дейност“.

При основния прием сред най-желаните специалности бяха: „Счетоводство и одит“, „Международни икономически отношения“, „Мениджмънт“, „Бизнес икономика“. В дистанционна форма на обучение най-търсени са специалностите „Индустриален бизнес и предприемачество“ и „Счетоводство и одит“.


Работим за максимално удовлетворяване на повишения интерес, като продължава кандидатстването и записването на студенти в платен прием, редовна и дистанционна форма на обучение. Това каза проф. Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет Варна.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.07.2021 г. 07:49 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x