INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето в Мездра

Съсед е с повдигнато обвинение за смъртта на 8-годишния Томи, внук на бившия депутат от БСП Тома Томов /Партия „Рома”/. Детето загина от огнестрелна рана. Трагедията стана в Мездра.

Цял арсенал е отрит в мазето на съседската къща, в която Томи отишъл да играе с приятелчето си от детската градина. Намерени са ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина и много боеприпаси, притежавани законно от бащата на другото дете, но съхранявани не по надлежния ред. В джоб на яке е намерена и кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

Бащата бе арестуван за неспазване на правилата за съхранение на оръжие, а тази вечер му бе повдигнато обвинение. Престъплението е квалифицирано по чл. 338 ал 3 от НК т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държани на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Според разследващите става въпрос за причиняване на смърт по непредпазливост. Но прокуратурата и разследващите още не отговарят категорично на въпроса родител или другото дете са произвели смъртоносния изстрел.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.01.2021 г. 22:00 ч.

Източник: standartnews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x