INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

След спасителна операция в Беласица, пострадалият турист се чувства добре

снимка: Планинска спасителна служба

След сложна спасителна акция, в която са участвали планински спасители и екип на РЗБАП от Петрич, Сандански и Благоевград, пострадалият в Беласица турист е извън опасност. Призори спасителите са успели да тръгнат с пострадалия надолу към село Самуилово. Туристът ще бъде свален от планината в сравнително добро състояние, информират в предаването „Събуди се“ по Нова.

Акцията премина много трудно. Самият терен, по-който се спуснаха спасителите, е най-труднодостъпният в цялата планина Беласица. Точно там е станал инцидентът,“ споделиха от ППС.

Туристът е паднал в пропаст, която е около 200-300 метра. Със своя спътник са решили да продължат надолу до пътя, който е на 500 метра под инцидента. Но се оказва, че пътят е в свлачищен процес, до него няма достъп и затова цялата акция продължила над 12 часа. За наша радост инцидентът е с щастлив край„, обясни кметът на Самуилово Кирил Стоянов и добави:

Мъжът се е пързалял по замръзналия сняг – получава се като ледена пързалка, по която няма начин да се изкачиш после. Той има оплаквания в лявото коляно и ребрата. С него е бил още един турист, който помогна за по-бързото откриване на пострадалия“, обясни участник в спасителната акция.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 07.02.2021 г. 09:40 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x