INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Посолството на САЩ в Русия: Съкращаваме персонала на консулството със 75%

Във връзка със забраната за наемане на чужди граждани посолството на САЩ в Руската федерация ще намали персонала на консулството със 75%. Това се посочва в съобщение, публикувано на официалната интернет страница на американската дипломатическата мисия в Москва.

„Съжаляваме, че действията на руското правителство ни принудиха да съкратим консулския си персонал със 75% и ще се опитаме да предложим на гражданите на САЩ възможно най-много услуги“, се казва в съобщението.

Също така от 12 май броят на консулските служби ще бъде намален поради наложените ограничения за служителите. Мисията спира разглеждането на документи за издаване на визи за пътувания, които нямат дипломатически характер.

Посолството на САЩ препоръча на американците, които са в Русия, но визите им са с изтекъл срок, да напуснат страната до 15 юни. „Ако сте гражданин на САЩ, пребиваващ в Русия и визата ви е изтекла, настоятелно Ви призоваваме да напуснете Русия преди крайния срок от 15 юни, определен от руското правителство“, се казва още в съобщението.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 30.04.2021 г. 11:52 ч.

Източник: 24 Часа

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
BOGOMIL AVRAMOV
BOGOMIL AVRAMOV
1 month ago

ЗНАЧ-ЛИ ТОВА, ЧЕ НА 01.07. – СЕ ЗАПОЧВА!?!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x