INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Посолството на САЩ изказа съболезнования за смъртта на майор Терзиев

С голяма тъга ние от Посолството научихме за смъртта на майор Валентин Терзиев по време на военновъздушно учение на 9 юни. Това заявиха от Посолството на САЩ у нас след като вчера бе официално обявено за смъртта на българския пилот, чийто МиГ-29 претърпя инцидент по време на учението „Шабла 2021“ в Черно море.

„Ние се присъединяваме към всички българи, опечалени от тази загуба, и изказваме своите дълбоки съболезнования на семейството му, приятелите и всички, които гордо служеха с него в българските въоръжени сили“, се казва още в съобщението от посолството.

Майор Валентин Димитров Терзиев (47 г.) е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база Граф Игнатиево, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“. Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

Разследването за инцидента продължава.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.06.2021 г. 13:24 ч.

Източник: Novini.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x