INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Кметът Портних награди участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа 2020“

Кметът на Варна Иван Портних награди участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа“. Проявата се организира за пета поредна година от Община Варна и се радва на все по-голям интерес. Участниците имаха възможност да изпращат снимки с коледна и новогодишна украса от своите домове, общи помещения в многоетажна собственост – входове, стълбища, етажи; на обществена сграда и търговски помещения. Кадрите бяха публикувани във фейсбук страницата „Да украсим Варна за Коледа“, а броят на харесванията определи победителите.

„В дните на предизвикателства, в които живеем, всеки има нужда от още малко красота и светлина, затова се радвам, че Вашите домове, офиси, жилищни входове, сгради станаха част от украсата на Варна и така подкрепиха коледния дух в града“, заяви кметът Иван Портних. Той се обърна към участниците от различните райони, като припомни, че в „Кайсиева градина“ предстои пълно обновление на улици, тротоари, изграждане на нови спортни и детски площадки, в местност „Планова“ скоро започват ремонти, а в село Тополи – изграждане на нова сграда на детската градина.

Почетни плакети получиха победителите в следните категории: „Украса на домове“ – Вероника Колева, местност „Планова“; „Украса на общи помещения в многоетажна собственост – входове, стълбища, етажи“ – бл. 205, вх. 3 в кв. „Кайсиева градина“; раздел „Украса на обществена сграда“ – Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“; раздел „Украса на търговски помещения“ – „Летище Варна“. Всички участници получиха комплект ръчно изработени стъклени играчки за елха, дело на екипа на Георги Керанов от Добрич, който се занимава с тази професия от 1985 година.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 15.01.2021 г. 16:58 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x