INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Пореден ден на шествия и протести във Варна

За поредна вечер недоволни от управлението на страната и главния прокурор жители на Варна се събраха на площада до Общината. Протестите в Морската столица продължават паралелно заедно със софийските вече повече от 2 месеца с искания за оставка на кабинета и Иван Гешев. 

Малко след 19 часа протестиращите се отправиха на шествие към Окръжния съд за да, цитирам, „помогнем на прокуратурата да стане независима“, предаде БНР. Протестиращите провеждат своето шествие по тротоара, без да блокират движението по улицата. Скандиранията са „Оставка! Веднага!“ и „Гешев е позор – оставка и затвор!“.

След това шествието от бул „Сливница“ пое по бул. „Княз Борис I“ и се отправи към Окръжния съд в града. 

Когато протестиращите стигнаха до там, един от протестиращите извика: „Прокуратурата няма да бъде независима, докато главен прокурор е Иван Гешев, за това: Оставка, Веднага!“

За момент се получи напрежение между протестиращите и гражданин който им викаше „Какво искате?“ и „Какво ще промените?“. Протестиращите призоваха да не се обръща внимание на провокаторите и го игнорираха. Не се стигна до намеса на полиция, такава не се и забелязваше..

Протестиращите се върнаха обратно към палатковия лагер по тротоара на бул. „Мария Луиза“. 

1 1 vote
Article Rating

Публикувано на 19.09.2020 г. 20:04 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x