INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Популяризират екологичния туризъм в Бяла Долни Чифлик и Аврен

Популяризиране на екологичния туризъм, стимулиране на партньорството и развиване на местния потенциал са основната цел на проекта „Маркетинг, екология и партньорство в развитието на туризма – предпоставки за инвестиции и устойчив растеж“. Той се финансира от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. чрез МИРГ БЧС „Бяла-Долни чифлик-Аврен“, Мярка 4 „Подкрепа за създаване на партньорства, разработване на иновативни идеи, популяризация на региона за инвестиции и туризъм, разнообразяване на културния и социален живот, учение през целия живот и придобиване на знания и умения”. Общият бюджет на проекта е 28 264 лв. Бенефициент е Фондация „Николаевка“.

По проекта ще бъде създадена онлайн платформа за популяризиране на туризма, екологията, морското, културното и историческо наследство на територията на МИРГ. Платформата ще представя и добри практики в тази сфера. Ще бъде заснет филм, посветен на туризма, културата, занаятите и историческите обекти в трите общини. Целева група са представители на бизнеса, свързан с морето, неправителствени и екологични организации, читалища и местни общности, представители на науката и морското историческо наследство, заетите в сектор „Рибарство и аквакултури“, държавни институции, работещи в морската сфера.

Проектът е стартирал на 26.04.2021 г. и ще продължи до 26.01.2022 г.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 21.05.2021 г. 10:17 ч.

Източник: Областен информационен център Варна

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x