INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Полски граничари задържаха руски кораб в Балтийско море

Полски граничари са задържали в събота в залива на балтийския град Гданск руския контейнеровоз „Руслан“, съобщава специализираният полски сайт „Морски портал“, цитиран от ТАСС.

Според и формацията на полската медия корабът, собственост на транспортна компания от Санкт Петербург, „се е движел със скорост 11 възела направо към плажа на остров Собишевски…извън определения воден път”.

Инцидентът станал в събота около 4:00 ч. местно време. Екипажът не отговорил на обажданията от граничните служби, затова спасители и граничари са отищли към плавателния съд. На километър от плажа товарният кораб е направил завой на 180 градуса, избягвайки засядане в плитчините.

„Руският кораб, плаващ от литовското пристанище Клайпеда , в последния момент избегна да заседне край бреговете на остров Собишевски в Гданск“, информира порталът.

Сайтът твърди, че капитанът на кораба и двама офицери са били пияни. Според полските медии корабът е бил задържан и е образувано съдебно производство с участието по-специално на Морската администрация в Гдиня. Според портала „Марин трафик“ в момента корабът се намира в пристанището на Гданск.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.12.2021 г. 14:59 ч.

Източник: Btv

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x