INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Близо половин милион израелци са с поставена трета доза ваксина срещу COVID-19

 Близо 500 000 израелци на възраст над 60 г. вече са с поставена трета доза от ваксината срещу COVID-19, съобщава изданието The Jerusalem Post.

Премиерът Нафтали Бенет и здравният министър Ницан Хоровиц се срещнаха в понеделник с ръководители на доставчици на здравни услуги, за да ускорят темповете на ваксинация в Израел, подчертават от редакцията.

В неделя бяха диагностицирани около 3 372 нови случая. Броят е по-нисък спрямо този през някои делнични дни от предходната седмица – когато за 24 часа бяха идентифицирани над 3800 носители на вируса. Но и обработените тестове са по-малко, отбелязва изданието. Процентът на положителност обаче е 3,87%, най -високият от март насам.

Повечето хора, които са получили третата доза от ваксината на Pfizer/Biontech, са имали странични ефекти, които са били сходни или по-лоши, отколкото след получаване на втората доза, показа предварително проучване в Израел.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.08.2021 г. 15:18 ч.

Източник: Труд

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x