INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Половин година пробация за двама колеги, тръгнали за марули, вместо за работа

Шест месеца пробация получиха двама по одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура във Варна за деклариране на неверни обстоятелства на КПП с цел да напуснат града.

28-годишният технически ръководител в строителна фирма Димитър Д. и общият работник в същата фирма Марин К., получиха наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Това се случва, след като Варненският районен съд одобри сключеното споразумение с Районната прокуратура.

Двамата мъже са задължени в рамките на шест месеца да се подписват два пъти седмично пред пробационен служител и да имат задължителна регистрация по настоящ адрес.

Наказанието на двамата строителни работници е наложено заради деклариране на неверни обстоятелства, с цел да напуснат Варна на изградено КПП във връзка с пандемията от COVID-19.

На 18 април тази година те заявили, че отиват на обект на фирмата си в Аксаково. Истинската причина да напуснат Варна, била да се сдобият без пари с маруля от зеленчукова градина на техен познат в село Зорница. След като лъжата им била установена, Димитър и Марин били привлечени като обвиняеми за нарушаване на мерките, наложени за ограничаване излизането и влизането в областните градове.

Това е първото споразумение в апелативния районен съд с наложено наказание за деклариране на неверни данни пред КПП.


Публикувано на 30.04.2020 г. 15:42 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: